Välj rätt fälg

Välj rätt fälg

fälgar
Fälgar är ett enkelt sätt att göra din bil lite mer unik. Det finns flera olika typer av fälgar men de två vanligaste är tillverkade i aluminium eller stål. Fördelarna med att välja aluminium är att de ser lite mer exklusiva ut samt är lättare än stål fälgar. Dock är de dyrare i inköp. Nu för tiden är det dock inte lika stor skillnad prismässigt mellan de två som det varit tidigare.

Vinterfälgar- eller sommarfälgar

Man brukar också skilja på vinterfälgar- och sommarfälgar och den stora skillnaden är att vinterfälgar är anpassade efter det hårda vinterklimatet. På vintern måste du se till att hålla dina fälgar rena och undvika att de samlar på sig grus eller snö. Rengör de gärna med jämna mellanrum med en trasa. När du ska välja fälgar är det flera olika punkter du måste ta hänsyn till, bland annat bredden och måtten i diameter. Det kan du naturligtvis få hjälp med i en däckaffär om du skulle ha behov av det.

Hur ska jag sköta om mina fälgar på bästa sätt?

För att dina fälgar ska hålla så länge som möjligt måste du sköta om dem precis som med resten av ditt fordon. Det ska rengöras flera gånger per år, även under sommaren. Eftersom de sitter på en så utsatt position kommer de alltid dra till sig grus och smuts som inte får fastna. Du kan spola av dem med slangen och eventuellt tvätta med ett milt bilschampo. Om du har fälgar som inte används ska dessa förvaras i ett svalt, mörkt och torrt ställe tills det är dags att ta fram dem igen. Glöm inte heller att kolla däcktrycket i däcken eftersom det också är en faktor som påverkar livslängden på själva fälgarna. Det är något som man oftast inte tänker på eller är medveten om överhuvudtaget.