Däckguiden:Vinterdäck från Yokohama

Däckguiden:
Vinterdäck från Yokohama

Vinterdäck

Kör säkert med dubbdäck från Yokohama

Yokohama erbjuder däck av hög kvalitet för både sommar- och vinterväglag. Yokohama är godkända som leverantör av originalmonterade däck till både japanska och europeiska bilmärken. Yokohama är också en av världens främsta tillverkare av däck för bussar och lastbilar. Företagets däcklösningar är välbeprövade och dubbdäck från Yokohama är ett bra alternativ för den som prioriterar prisvärda däck med lång livslängd och innovativa lösningar.

Yokohama erbjuder flera olika dubbdäck som är anpassade för våra nordiska vinterförhållanden. Det här innebär att däckens dubb, mönster och gummiblandning ger god framkomlighet i snö och slask och bra grepp på is. Oberoende av om du kör en kompakt småbil, en större SUV eller en kraftfull sportbil finns alternativ med utmärkt prestanda på både vått och torrt underlag. De flesta däck från Yokohama är godkända för hastigheter upp till 190 km/h. Dubbdäck från Yokohama är pålitliga även vid problematiska förhållanden som snömodd och hårt packad snö.

 

Ett bra däckval

Enligt lag ska bilar i Sverige var utrustade med vinterdäck om det är vinterväglag mellan den 1 december och 31 mars. Mönsterdjupet på vinterdäck ska vara minst 3 millimeter men det är bra att ha god marginal för att få bra grepp. Vinterdäck finns både med och utan dubbar, men för den som kör mycket på is och packad snö är fortfarande dubbat det säkraste alternativet.

Det finns många fördelar med att välja dubbdäck från Yokohama:

  • Yokohama levererar pålitliga däck av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser.
  • Yokohama är världens sjätte största tillverkare av däckprodukter i världen. Företaget bildades redan 1917 och har lång erfarenhet av däcktillverkning.
  • Yokohama erbjuder ett brett sortiment av däck i olika storlekar som passar olika förhållanden och bilar.
  • Yokohama arbetar mycket med produktutveckling och strävar efter att belasta miljön så lite som möjligt. Bland annat arbetar de för att deras fabriker ska bidra till så lite utsläpp av koldioxid som möjligt.