Däckguiden:Vinterdäck från Firestone

Däckguiden:
Vinterdäck från Firestone

vinterväg - vinterdäck

Ett bra val – Vinterdäck från Firestone.

Vintervägar kräver bra och pålitliga vinterdäck med hög kvalitet som dessutom håller en längre tid. Det finns olika märken att välja mellan men för dig som önskar kvalitet till ett bra pris rekommenderar vi Vinterdäck Firestone som det ultimata valet. Däck ska ge föraren en god kontroll på vinterväglaget och ha bra hållbarhet och slitage så att de kan användas under många vintrar. Även förare som använder helårsdäck kommer att behöva rejäla vinterdäck när den riktiga vintern kommer med snö och is på vägarna. En annan anledning till att förorda Vinterdäck Firestone är att de har en något bredare slitbana som ger mer kontaktyta på vägen. Detta bidrar till en säkrare hantering när du kör på vintervägarna. Firestone har utformat sina vinterdäck att kunna hantera svåra vägunderlag samt väderförhållanden och ge bilen ett stabilt grepp på vägen. Detta i sin tur bidrar till att ge föraren en säker och bekväm körning. Vinterdäck Firestone garanterar säkerhet under vinterkörningen för både bilföraren, medpassagerare samt andra biltrafikanter på svenska vintervägar.

 

 

Om Firestone

Firestone Tire and Rubber Company började med att tillverka däck till fordon och lastbilar men blev snart leverantör av däck till Ford Motor Company. Detta stärkte Firestone som varumärke och när den första första Indy-500 tävlingen gick av stapeln 1911 hade den vinnande bilen Firestone däck. Firestone blev dessutom den största gummiproducenten i världen år 1955. Under 80-talet såldes dock företaget till den japanska däcktillverkaren Bridgestone. Firestone är fortfarande en del av Bridgstone och den absolut största fördelen med att investera i Vinterdäck – Firestone är att du får precis lika bra kvalitet som däck från Bridgestone men till ett betydligt bättre pris. Firestone är ett garanterat kvalitetsdäck till väldigt bra pris för SUVs, personbilar samt skåpbilar. Vinterdäck – Firestone ligger som sagt prismässigt lägre än andra konkurrenter men tummar aldrig någonsin på kvaliteten. Firestone använder givetvis modern teknik i sin tillverkning och erbjuder bland annat däck med så kallad RunFlat Tyres eller RTF, vilka tillåter föraren att att köra trots att ett däck punkterats.