Fördelar med att byta vinterdäck på verkstad

Fördelar med att byta vinterdäck på verkstad

Vinterdäck

Som en vanlig bilförare tycker jag att det kan vara svårt att bedöma bildäckens kondition och skick. Det är viktigt att det är rätt lufttryck och mönsterdjup, att man har däck som är anpassade till sin bil men också att man tänker på vilken typ av väg man mestadels kör på. Det är väldigt mycket att hålla reda på och jag tycker att det kan vara svårt att hålla koll på alla lagar och regler som finns kring just bildäcken. Men jag vill ändå att det ska bli rätt, då mycket av bilens säkerhet beror just på att man har bra däck, speciellt vinterdäcken.

Det är en av anledningarna till att jag föredrar att byta till mina vinterdäck på en däckteam-verkstad. Här behöver jag bara boka in en tid när säsongen för vinterdäck börjar närma sig och jag slipper utföra arbetet själv ute i kylan. Istället kan jag sitta i värmen med en kopp kaffe och vänta på att arbetet blir klart.

 

En däckverkstad att lita på

Andra fördelar med att byta sina däck på en däckteam-verkstad är att de som arbetar där är utbildade och experter inom just bildäck. Personalen hjälper mig att avgöra om däcken går att använda ett år till eller om det är dags att köpa nya. De tittar på mönsterdjupet, om däcken är ojämnt slitna, om det finns dubb kvar om man köra med dubbade vinterdäck. De tittar även på fälgen för att se om den är skadad vilket då kan ge skador på däckgummit men också obalans i körningen.

De balanserar däcken innan montering och ser till att det är rätt lufttryck när de sitter på. Om det behövs nya däck så hjälper de även till med detta. Personalen på däckteam vet vilka däck som passar till just din bil och kan rekommendera ett par utifrån din bil och prisklass.

Jag kan verkligen rekommendera att byta däck hos en däckteam-verkstad, för din egen säkerhets skull.