Däckguiden: Vinterdäck från Continental

Däckguiden: Vinterdäck från Continental

däck vinterdäck continental

Continental är, tillsammans med ett fåtal andra tillverkare, ett av de allra främsta varumärkena i däckbranschen där kvalitet och fantastiskt bra köregenskaper är fokus. Det är antagligen inte så konstigt att flertalet biltillverkare valt just Continental som standarddäck på sina bilmodeller. Vill man ha något av det bästa på marknaden är detta ett utmärkt val. Här finns förstås både sommar- och vinterdäck på repertoaren. Vad gäller vinterdäck hittar köparen olika varianter av både dubbdäck och friktionsdäck, vilket innebär att det garanterat finns ett däck för alla – oavsett behov och körstil.

Som skapade för nordiska vintervägar

Continental framhäver gärna den tyska ingenjörskonsten när de vill beskriva den egna verksamheten. Däcken tillverkas med god bromsförmåga i åtanke; något som är nog så viktigt på nordiska vintervägar med tidvis försämrad framkomlighet. Friktionsdäcken är framtagna för att ge föraren en angenäm ljudnivå i kupén samtidigt som de ger ett bra väggrepp när vintrarna inte är alltför besvärliga. För de kunder som upplever svårare vintrar är dubbdäcken att rekommendera; framkomligheten på is och packad snö är här oöverträffad.

Det finns en rad olika modeller av vinterdäck från Continental att välja bland. Flera av dessa modeller har vunnit fina priser och utmärkelser i motorpressen, som kontinuerligt publicerar däcktester. ”Testvinnare” är mycket vanligt förekommande när det gäller Continentals däck, detta blir man snabbt varse vid en titt på det sortiment som visas på företagets webbplats. Detta ger förstås en trygg förvissning om att detta är däck att satsa på och där trygga vägegenskaper garanteras – en viktig faktor för de flesta bilister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *